Real Madrid wint spectaculaire El Clasico in Camp Nou; rood voor invaller Ronaldo

13-08-2017 23:57
2

De eerste El Clasico van 2017/18 is gewonnen door Real Madrid. Zondagavond boekte de kampioen van Spanje in Camp Nou een 3-1 zege op aartsrivaal FC Barcelona. Het betrof het heenduel in de Spaanse Super Cup. Over drie dagen volgt de return in Madrid.

De eerste helft tussen de twee grootmachten stelde weinig voor. De twee ploegen wisten amper kansen te creëren. De Koninklijke, dat voor rust zonder bankzitter Cristiano Ronaldo speelde, werd gevaarlijk via een afstandsschot van Gareth Bale. De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen.

Na rust werd het alsnog een geweldig schouwspel in Camp Nou. Real kwam op voorsprong dankzij een eigen goal van Gérard Pique. Na een voorzet vanaf links werkte de verdediger de bal achter zijn eigen doelman Marc-André ter Stegen. Lionel Messi maakte gelijk vanaf de strafschopstip. Daar ging een overtreding op Luis Suarez aan vooraf. De Uruguayaan ging erg gewillig naar de grond.

Even voor gelijkmaker van Messi had Ronaldo zijn entree al gemaakt. De Portugees werd uitgefloten en nam later sportief wraak. Na een geweldige counter schoot hij de 1-2 binnen. Ronaldo vierde de goal uitbundig en kreeg een gele kaart. Even later gaf de de scheidsrechter van dienst hem nóg een keer geel vanwege een schwalbe.

Real wist de wedstrijd in blessuretijd definitief in het slot te gooien. Een prachtige counter werd fenomenaal afgerond door Marco Asensio, die met links raak pegelde. De Koninklijke lijkt op rozen te zitten.