Sa Pinto maakt Boucaut af: Ongelooflijk wat er gebeurd is

Sa Pinto maakt Boucaut af: "Ongelooflijk wat er gebeurd is"

13-08-2017 23:16
3

Standard slikte zondagavond een heel zure nederlaag op Stayen. Het pakte in de slotfase nog de 1-0, nadat zowel Collins Fai als Orlando Sa van het veld waren gestuurd. Ricardo Sa Pinto begrijpt er niets van.

De Portugese coach was duidelijk gefrustreerd na de wedstrijd. "Wij hadden de hele wedstrijd de beste kansen, maar deden er niets mee. Maar wat er op het einde gebeurd is, is ongelooflijk. Ik begrijp de scheidsrechter niet", wilde hij kwijt aan Sporza.

Sa Pinto neemt zijn spelers in bescherming. "Hij stuurt Fai van het veld, maar hij raakte de bal. Ik snap niet waarom hij daar de hulp van de videoscheidsrechter niet inroept, maar dat hij dat dan wel doet om te kijken wat Sa mispeuterd had. De scheidsrechter heeft de match kapot gemaakt. Na het uitsluiten van Fai en Sa was het voorbij voor ons."

Toch is er nog geen man overboord in Luik. "Het is heel moeilijk om zo te verliezen, maar ik moet nu de knop omdraaien. Na de match waren mijn spelers heel boos. Ik was ook emotioneel, maar ik heb ook mijn verantwoordelijkheid. Ik heb de spelers gekalmeerd want ik wou niet nog meer spelers verliezen voor de volgende match."