'Southampton zet Van Dijk voor het blok en gebruikt aankomende WK als wapen'

'Southampton zet Van Dijk voor het blok en gebruikt aankomende WK als wapen'

13-08-2017 18:45
1

Southampton gelooft dat het de oorlog met Virgil van Dijk kan winnen. De Premier League-club wil het aankomende WK in Rusland gebruiken om de Oranje-international zo snel mogelijk weer toe te voegen aan het eerste elftal.

Van Dijk diende onlangs een transferverzoek in bij Southampton, maar zijn broodheer weigert hem te laten gaan. De club is vol vertrouwen vanwege het naderende WK. Volgens tabloid The Mirror wil Van Dijk niet het risico lopen om een tijdje zonder club te zitten, waardoor hij een plek in de selectie van Dick Advocaat zou mislopen. Daardoor rekent Southampton erop dat Van Dijk zijn beslissing om te willen vertrekken terugdraait.

Van Dijk en Southampton leken spoedig van elkaar verlost te worden, maar het is goed mogelijk dat de Nederlander ook ná 31 augustus speler is van The Saints. Als Southampton voet bij stuk houdt en inkomende biedingen blijft weigeren, heeft Van Dijk met het oog op het WK geen andere keuze dan zich weer beschikbaar te stellen voor de ploeg van Mauricio Pellegrino.