Bestuur Lokeren en STVV krijgt stevige kritiek: Mag ongestraft fouten maken

Bestuur Lokeren en STVV krijgt stevige kritiek: "Mag ongestraft fouten maken"

13-08-2017 08:36

Na amper twee speeldagen en een half hebben twee ploegen al besloten om hun coach te ontslaan. STVV en Lokeren doen het met een andere trainer. Dat zorgt voor heel wat kritiek.

Zo snapt Jacques Sys niet dat STVV al zo snel van coach veranderde. 'Zou Bartolomé Marquez Lopez bij STVV niet hebben geweten hoe het daar in mekaar zit? Maar vooral: zou de club niet op de hoogte geweest zijn van de manier van werken en denken van deze Spanjaard', vraagt hij zich af.

'Hij had Eupen getraind en pleegde daar naar niemand te luisteren. Dat is om problemen vragen in een vereniging waar Roland Duchâtelet aanwezig is en over veel zijn mening geeft', klinkt het in De Zondag.

Bestuur
Volgens hem krijgen bestuursleden dan ook te weinig kritiek. Bij STVV, maar ook bij Lokeren (dat Runar Kristinsson al heeft onslagen). 'Het is gemakkelijk om als bestuur nu te zeggen dat Marquez niet op dezelfde golflengte zat als de rest van de staf. Moeilijker is het om vooraf zulke dingen in te calculeren.'

'Bestuurders blijven in het voetbal doorgaans buiten schot. Ze kunnen ongestraft fouten maken die trainers niet mogen begaan', besluit hij.