Club-icoon Verheyen verrast: Ik ben geen supporter van Club Brugge

Club-icoon Verheyen verrast: "Ik ben geen supporter van Club Brugge"

13-08-2017 06:55
3

Gert Verheyen is één van de spelers die wordt gezien als een echt icoon van Club Brugge. De analist en huidig bondscoach van de U19 speelde zowat zijn hele carrière voor Blauw-Zwart. Hij houdt er dan ook veel goede herinneringen over aan Club.

Verheyen weet meteen wat de mooiste periode in zijn carrière was. "Die veertien seizoenen bij Club. Ik kan niet één periode kiezen. Ik heb onder elke trainer hoogtes en laagtes meegemaakt. Aan Hugo Broos heb ik het meeste te danken. Hij heeft mij naar Club Brugge gehaald", klinkt het in De Zondag.

Spijt over dingen uit zijn carrière heeft hij niet. "Totaal niet, ik heb in schoonheid afscheid kunnen nemen. Van Club én van de Rode Duivels, op het WK in 2002", zegt hij.

Even ontgoocheld
Al was er toch misschien één iets. "Ja, ik was even ontgoocheld dat Ipswich niet doorging in 2000 (Verheyen kon naar Engeland, maar Club weigerde de overgang). Maar ik kon dat snel van mij afzetten. Je moet. Je bent dat verplicht aan al die mensen die op de tribune zitten voor jou en je betalen", klinkt het.

Fier, geen plezier
Hij mag dan wel een groot deel van Club Brugge zijn, een fan is hij niet (meer). "Ik ben fier dat ik deel ben van de geschiedenis van Club. Maar ik wil niet dat mensen mij in mijn huidige job (analist en bondscoach U19) associëren met Club. Ik heb geen kleur meer. Ik ben geen supporter van Club. Ik ga er zelden voor mij plezier op de tribune zitten", aldus Verheyen.