Het Peter-Maes-effect blijft uit, Lokeren verliest pijnlijk van Moeskroen

12-08-2017 21:41

Peter Maes is slecht begonnen aan zijn tweede periode als trainer bij Lokeren. Zaterdag kwam Moeskroen over de vloer op Daknam en Les Hurlus namen de drie punten mee. Moeskroen smeerde Maes en co een 0-2 nederlaag aan.

Na een 0 op 6 bedankte Roger Lambrecht Rúnar Kristinsson voor bewezen diensten. De 85-jarige voorzitter van Lokeren stelde zijn vriend Maes aan om Lokeren weer op de rails te krijgen. Dat lukte niet bij het 'debuut' van de trainer. Ondanks dat Maes heel wat veranderde aan het basisteam van de Waaslanders, kon Lokeren geen vuist maken. Moeskroen was op Daknam gewoon de betere ploeg.

Na 23 minuten spelen kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Taiwo Awoniyi liet de netten trillen. Lokeren kon amper een vuist maken. Na de pauze speelde Moeskroen de match slim uit. Toen Dimitri Mohamed voor de 0-2 zorgde, verdween alle hoop bij de thuisploeg.

Tien minuten voor het einde liep Koen Persoons nog tegen zijn tweede gele kaart van de match aan. Lokeren eindigde de match zo met tien man en 0 punten. Door de zege telt Moeskroen nu al na 3 speeldagen knap 6 punten.