Veel strijd, veel kansen en een ingestudeerde vrije trap houden Gent van winst

Veel strijd, veel kansen en een ingestudeerde vrije trap houden Gent van winst

12-08-2017 19:51
9

AA Gent zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Na drie speeldagen blijft Gent op zoek naar die eerste overwinning van het seizoen. In extremis zag het winst nog door de vingers glippen: 1-1.

Dat Gent absoluut moest winnen was er ook duidelijk aan te zien. De Buffalo's namen KV Mechelen meteen bij de keel, met gigantische druk tot gevolg. Malinwa leek geen vuist te kunnen maken, maar vocht zich terug in de wedstrijd.

De Mechelaren kregen enkele goede kansen. De goal viel aan de andere kant. Na een mooie actie kon Kalifa Coulibaly de bal voor doel zetten. Samuel Kalu was er als de kippen bij en bedankte voor het geschenk: 0-1 bij de rust.

Van de hemel naar Gentse hel
Na ongetwijfeld een donderpreek van Yannick Ferrera was het weer do or die voor Malinwa. De Mechelaren wilden absoluut dat doelpunt scoren. Het werd dan ook weer even 'kermisvoetbal bij Malinwa, met veel kansen tot gevolg. Op een doelpunt bleef het lang wachten.

Vijf minuten voor tijd was het raak. Een heel slimme vrije trap belandde bij Tim Matthys, die met een harde schuiver de gelijkmaker en eindstand scoorde tegen zijn ex-ploeg: 1-1. Door het gelijkspel heeft KV Mechelen een 3 op 9 gehaald. Gent blijft achter met een 1 op 9 na drie wedstrijden.