Concurrent krijgt complimenten van Boeckx: ''Hij is fantastisch bezig''

Concurrent krijgt complimenten van Boeckx: ''Hij is fantastisch bezig''

12-08-2017 18:30

René Weiler beschikt als coach van Anderlecht over een luxeprobleem als het gaat om de doelmannen. Matz Sels, Frank Boeckx, Davy Roef en Mile Svilar zorgen voor een pittige concurrentiestrijd. Boeckx heeft echter wel oog voor de ontwikkeling van één van zijn uitdagers.

Roef verloor vorig seizoen zijn plaats onder de lat aan Boeckx en werd in de winter zelfs verhuurd aan Deportivo La Coruna. Volgens Boeckx is Roef sterker teruggekeerd uit Spanje. ''Roef is fantastisch aan het trainen. Die heeft stappen gezet'', spreekt Boeckx in gesprek met Het Nieuwsblad lovende woorden over Roef. ''Enfin, ik wens Davy het beste. Svilar en Sels ook.''

Boeckx benadrukt dat er onderling wel sprake is van een strijd om de positie van nummer één. ''Er zal er straks slechts een echt content zijn: hij die speelt.'' De keuze is voorlopg niet gevallen op Mile Svilar, die uit onvrede voor grote onrust zorgt binnen paars-wit. De relatie tussen beide partijen is flink bekoeld geraakt. De 30-jarige Boeckx is niet te spreken over het rebellerende gedrag van toptalent Svilar.