Chelsea-Belgen blameren zich tegen Defour, Benteke keihard onderuit

Chelsea-Belgen blameren zich tegen Defour, Benteke keihard onderuit

12-08-2017 18:06

Titelverdediger Chelsea is het nieuwe Premier League-seizoen zeer teleurstellend begonnen. Chelsea ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Burnley en eindige de match zelfs met negen man.

Thibaut Courtois en Michy Batshuayi zagen hoe hun ploeg al vroeg met tien man kwam te staan door een rode kaart van Gary Cahill, die hard doorging op onze landgenoot Steven Defour. Burnley profiteerde optimaal door voor rust drie keer te scoren via Sam Vokes (2) en Stephan Ward. Invaller en debutant Alvaro Morata zorgde nog wel voor de 1-3 en David Luiz maakte de 2-3 toen Chelsea met negen man stond na een rode kaart van Cesc Fabregas, maar het mocht ondanks een spannende slotfase niet baten. Charly Musonda Jr. mocht vlak voor tijd nog wel zijn debuut in de Premier League maken.

Crystal Palace
Christian Benteke had de eerste partij van het seizoen ook heel anders voorgesteld. De Rode Duivel ging met Crystal Palace voor eigen publiek met 0-3 onderuit tegen promovendus Huddersfield Town, dat voor de eerste keer in de clubhistorie uitkomt op het hoogste niveau. Palace keek al na 26 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Joël Ward maakte een eigen doelpunt en Steve Mounie zorgde voor de 0-2. Diezelfde Mounie maakte er een kwartier voor tijd ook nog 0-3 van. Laurent Depoitre moet nog wachten op zijn eerste minuten in de Premier League, want hij zat 90 minuten op de bank bij de bezoekers.

Everton
Everton deed het zonder de vertrokken Romelu Lukaku met een 1-0 zege op Stoke City wel goed. Wayne Rooney beleefde een prachtige terugkeer op Goodison Park door vlak voor rust de 1-0 tegen de touwen te koppen. Kevin Mirallas mocht bij de thuisploeg pas na 77 minuten spelen invallen.

Overige uitslagen:
West Bromwich Albion - Bournemouth 1-0 (Nacer Chadli was de hele wedstrijd reserve bij WBA)
Southampton - Swansea City 0-0