Antwerp krijgt viertal niet speelgerechtigd: ''Sommige clubs hebben meer rechten''

Antwerp krijgt viertal niet speelgerechtigd: ''Sommige clubs hebben meer rechten''

12-08-2017 11:40
1

Royal Antwerp FC krijgt zondag Racing Genk op bezoek. The Great Old moet het echter nog doen zonder vier aanwinsten, die blijven wachten op een werkvergunning.

Antwerp probeert Nader Ghandri, Moustapha Sall, Matheus Borgeus Domingues en luka Stojanovic zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen, maar voorlopig is het papierwerk nog altijd niet geregeld. Coach Laszlo Bölöni baalt daar flink van. ''Ik stel vast dat er clubs zijn die een speler in anderhalve dag speelgerechtigd krijgen en bij ons duurt dat veel langer'', aldus de ontstemde coach.

Bölöni vervolgt: ''Er loopt hier al drie weken een Braziliaan (Domingues, nvdr.) rond en dat papierwerk blijft maar aanslepen, terwijl voor andere clubs zoiets geregeld kan worden in anderhalve dag. België is blijkbaar geen land zoals alle anderen. Voor mensen die in het noorden wonen, zijn er andere regels dan voor die in het zuiden'', klaagt hij.

De Roemeen is zelfs van mening dat bepaalde clubs een voorkeursbehandeling krijgen. ''Ik zou aan de liga willen vragen om die dingen wat beter op mekaar af te stemmen. Het lijkt wel dat er sommige ploegen voorgetrokken worden ten opzichte van andere. Maar de wet zou toch voor iedereen hetzelfde moeten zijn? Het is niet normaal dat er clubs zijn die meer rechten hebben'', besluit Bölöni.