Leko uiterst content met 9 op 9: ''We hebben verdiend gewonnen''

Leko uiterst content met 9 op 9: ''We hebben verdiend gewonnen''

12-08-2017 10:29
12

Club Brugge wist vrijdagavond in de topper tegen Zulte Waregem de perfecte score te behouden. Blauw-Zwart staat dankzij een 1-2 zege aan kop met 9 op 9. Coach Ivan Leko kon niet meer dan content zijn.

Leko erkende tegenover Sporza wel dat het moeizaam ging aan de Gaverbeek. "Het was misschien de moeilijkste, maar dat is ook normaal tegen Zulte Waregem. Hier is het nooit makkelijk om te winnen. Maar 9 op 9 na twee uitwedstrijden bij Lokeren en Zulte Waregem, daar moeten we tevreden mee zijn.''

De Kroaat zag voor een efficiënt Club en sprak van een verdiende ovewinning. "Wij waren efficiënt vandaag. Op dit moment willen we gewoon voor het resultaat spelen. Zulte Waregem had misschien meer balbezit, maar slechts één of twee kansen. Wij hebben twee keer gescoord en met een goede laatste pass in de tweede helft hadden we zelfs een derde en vierde doelpunt kunnen maken. Qua voetbal kon het misschien beter, maar op dit moment was dit een goede wedstrijd voor ons. Dit is een verdiende overwinning'', aldus Leko.

Hij zag tot zijn grote tevredenheid ook beterschap bij zijn vaak al bekritiseerde achterhoede. '''Ik heb een ploeg gezien met inzet, die fysiek en mentaal klaar was. Hier winnen betekent dat de ploeg klaar is. Verdedigend was het vandaag bijna perfect. Daarom ben ik extra blij, na de defensieve problemen die we de voorbije weken hadden."

Lees ook: Club op kampioenenkoers? Leko doet het beter dan voorganger Preud'homme