'Één camerastandpunt zorgde voor enorme discussie en twijfel bij videoref'

'Één camerastandpunt zorgde voor enorme discussie en twijfel bij videoref'

12-08-2017 10:14
16

Club Brugge pakte vrijdagavond drie punten op het veld van Zulte Waregem. Na de match ging het echter alleen over de videoref. De thuisploeg claimde een penalty, die niet werd gefloten door ref Lawrence Visser. Zulte hoopte op hulp van de videoref, maar ook die erkende de zuivere overtreding niet. Dit tot grote boosheid bij Essevee.

Francky Dury vroeg zich met ergernis af of de videoref misschien al was gaan slapen. Het Nieuwsblad meldt dat de fase wel degelijk heel uitgebreid is bestudeerd. ''In het fameuze busje zaten gisteren drie scheidsrechters - één van hen was een videoref in opleiding - met Yves Marchand als hoofdref. Zij bekeken de mogelijke overtreding uit alle standpunten die de tien opgestelde camera's hen konden geven en kwamen tot de conclusie dat dit geen honderd procent strafschop was'', schrijft de krant.

Één specifiek camerastandpunt bracht naar verluidt enorme twijfel bij het trio. ''Pas als er een absolute overtuiging is, licht men de scheidsrechter op het veld in. En die was er dus niet, mede door één bepaald camerastandpunt waardoor er twijfel ontstond.'' Zelfs na de match was de discussie nog niet ten einde. ''De refs bleven nog een halfuur tot een uur na de fase erover discussiëren en zelfs na de match keerde de videoref nog even terug naar het busje om er de fase te herbekijken. Nadien nog steeds niet absoluut overtuigd van de overtreding'', besluit het dagblad.