Boeckx blijft rustig na verloren basisplek: Mijn dankbaarheid is te groot

Boeckx blijft rustig na verloren basisplek: "Mijn dankbaarheid is te groot"

12-08-2017 09:50
8

Het dreigt weer een seizoentje banken te worden voor Frank Boeckx. De doelman van Anderlecht werd vorig seizoen nog kampioen, maar ziet zijn plek ingenomen worden door Matz Sels. Aan een vertrek denkt hij echter niet.

Ondanks het feit dat hij zijn plaats verliest, heeft hij nog niet gesproken met coach René Weiler. "Dat hoeft niet. Er valt niet veel te zeggen. Hier zijn vier keepers die alle vier willen spelen. Drie zijn dus minder content. Wat kan ik anders doen dan het niet aanvaarden", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Hij mag dan wel opnieuw bankzitter zijn, aan een vertrek denkt hij niet. "Neen, niet spelen is altijd ambetant. En als je speelt, wil je blijven staan. Ik heb hier een kans gekregen toen niemand in mij geloofde. Dan ga ik nu niet met deuren slaan omdat ik even niet speel."

"Daarvoor is mijn respect en mijn dankbaarheid tegenover de voorzitter en meneer Van Holsbeeck te groot. Je mag niet leven in het verleden, dat heeft de trainer al vaker gezegd. Die clean sheets, die titel, daar win ik dit jaar niets mee. Ik moet gewoon ballen pakken op training", besluit hij.