Standard-vertrek in mineur voor Bolat: 'Duchâtelet schoof me naar de kant'

Standard-vertrek in mineur voor Bolat: 'Duchâtelet schoof me naar de kant'

12-08-2017 08:51
1

Sinan Bolat kende heel wat mooie tijden bij Standard. Hij werd er Belgisch kampioen en won er de Beker van België. Het werd echter ook een afscheid in mineur bij de Rouches. Voor de doelman is Roland Duchâtelet daarvan de schuldige.

De doelman leek op het punt te staan om te vertrekken bij Standard na enkele mooie jaren, maar zag een blessure roet in het eten gooien. "De knieblessure in mijn laatste wedstrijd voor Standard heeft een enorme impact op mijn carrière gehad. Ik had enkele mooie aanbiedingen en zou na dat seizoen vertrekken. Nu moest ik lang revalideren", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Bij zijn terugkeer zat er geen basisplek in. Verrassend toch, want hij was lang één van de sterkhouders. Bolat wijst daarvoor vooral naar de voorzitter van toen. "Toen ik weer fit was, schoof Roland Duchâtelet me aan de kant. Een halfjaar lang mocht ik geen enkele match spelen omdat ik niet wou bijtekenen", onthult hij.

"Toen mijn contract bijna afliep, heeft Duchâtelet me dan toch nog een voorstel gedaan, maar voor mij kwam dat te laat. Waar zat hij al die weken en maanden? Kawashima haalde niet zo'n hoog niveau en daarom had hij me weer nodig. Met Luciano D'Onofrio zou het nooit zo ver gekomen zijn. Duchâtelet blijft een apart man", besluit hij.