'Charleroi vroeg recordsom voor Mata, Bico bekokstoofde plan met Chelsea'

'Charleroi vroeg recordsom voor Mata, Bico bekokstoofde plan met Chelsea'

12-08-2017 08:34
8

Racing Genk heeft dan toch een nieuwe rechtsachter gevonden. Clinton Mata wordt voor één seizoen, zonder aankoopoptie, gehuurd van Charleroi. Na lang onderhandelen werd er toch een akkoord bereikt.

De 24-jarige rechtsachter werd de voorbije weken gelinkt aan een pak Belgische topclubs. Tot een transfer kwam het eindelijk niet. Volgens Het Laatste Nieuws vroeg Charleroi dan ook bijzonder veel geld voor de Angolees. Eerder werden bedragen van rond de drie miljoen euro rondgeslingerd, maar de vraagprijs zou naar een som van rond de vijf miljoen euro gestegen zijn.

Een som die ze bij Genk duidelijk te hoog vonden. De Limburgers hadden deze transferzomer al twaalf miljoen euro uitgegeven en vonden de prijs voor Mata toch iets te hoog. Daarom werd er een oplossing gezocht. Die heeft het gevonden in de vorm van een huurdeal. Het Nieuwsblad meldt dat John Bico eerst werd ingeschakeld. De makelaar van Mata probeerde de rechtsachter bij Chelsea te stallen en dan te verhuren aan Genk.

De Londense club hapte echter niet toe. Daardoor moest Genk zich wel tot Charleroi zelf richten. Mata kan zich bij Genk in de kijker spelen van heel wat andere clubs, terwijl Genk Joakim Maehle nog even kan laten groeien in de schaduw van Mata.