'Genk bereikte akkoord met Club Brugge, maar speler wees overgang af'

'Genk bereikte akkoord met Club Brugge, maar speler wees overgang af'

12-08-2017 07:30
3

KRC Genk heeft met Clinton Mata een nieuwe rechtsachter gevonden. De Angolees wordt voor één seizoen gehuurd van Charleroi. Hij blijkt echter niet de enige rechtsachter uit de Belgische competitie te zijn die op het lijstje stond.

Het Laatste Nieuws meldt dat Mata eigenlijk niet de voorkeur genoot van Genk. De Limburgers klopten eerst aan met Club Brugge omtrent een overgang van Ricardo van Rhijn. Er werd zelfs al een akkoord bereikt met Club Brugge. De 26-jarige Nederlander zag een transfer echter niet zitten en legde het aanbod van Genk naast zich neer.

Een oplossing voor de Bruggeling is er intussen nog steeds niet gevonden. Die kan er wel snel komen. Zo zou de rechtsachter in de belangstelling staan van het Turkse Bursaspor. Een overstap waar hij naar verluidt niet weigerachtig tegenover staat.

De voormalige speler van Ajax kwam vorige zomer pas naar Club Brugge en veroverde meteen een basisplaats. In alle competities samen speelde hij 29 wedstrijden voor Club, met daarbij ook alle Champions League-wedstrijden. Na de winterstop speelde de nieuwe aanwinst Helibelton Palacios hem echter uit de ploeg.