Club Brugge behoudt dankzij fenomeen, strafschop en falende videoref het maximum

Club Brugge behoudt dankzij fenomeen, strafschop en falende videoref het maximum

11-08-2017 22:18
5

Na drie speeldagen blijft Club Brugge foutloos in de Jupiler Pro League. Vrijdag won Blauw-Zwart ook zijn derde wedstrijd van het seizoen. Ditmaal ging Club Brugge met 1-2 winnen op het veld van Zulte Waregem. 

Zulte Waregem deed tegen Club Brugge zonder huurling Coopman. Voor de pauze viel er aan de Gaverbeek weinig te beleven tot Dennis zijn momentje pakte. De Brugse nieuwkomer scoorde zijn vierde goal van het nog jonge seizoen. Na de pauze ging Club Brugge meteen voor de 0-2. Die kwam er ook snel. Na duidelijk handspel ging de bal op de stip. Vossen twijfelde niet en zorgde voor een veilige marge.

Toch werd het nog spannend in de topper. Leye Iseka zorgde voor de aansluitingstreffer. Op een kwartier van het einde claimde Essevee tevergeefs een strafschop. Na een fout van Mechele op Olayinka wees de scheidsrechter niet naar de stip. Ook de videoref gaf niet aan dat Zulte Waregem een strafschop moest krijgen.

In de slotfase zette Zulte Waregem nog alles op alles, maar de 2-2 kwam er niet. Invaller Diaby liet op de counter de 1-3 liggen. Terwijl Kaya in de blessuretijd van zijn vrije trap geen gelijkmaker kon maken.

Lees ook: Club Brugge ontsnapt aan strafschop tegen: 'Tot zover het nut van de videoref'