Nog meer VAR: Dit zal het Belgische voetbal alleen maar ten goede komen

Nog meer VAR: "Dit zal het Belgische voetbal alleen maar ten goede komen"

11-08-2017 21:14
1

Vrijdagmiddag wist VoetbalPrimeur.be je al te melden dat er dit seizoen nog meer videorefs - dan eerst voorzien werden - worden ingezet dit seizoen. Nu laat het Referee Department weten waarom die beslissing er kwam. 

Dit seizoen maakte de videoref zijn debuut in de Jupiler Pro League. In de regulere competitie zal de videoref in totaal 48 keer worden ingezet. Daar komen nu 35 matchen bij. Alle matchen van Play-Off 1 krijgen een videoref plus de finale van Play-Off 2 en de barragematch tussen Play-Off 1 en Play-Off 2 en de barrages voor de promotie in 1B. Ook tijdens de finale van de Beker van België zal er een videoref present zijn. 

"Er is al een tijdje sprake van om de Play-off 1-wedstrijden allemaal met de Video Assistan Referee (VAR) af te werken. Dat idee is vanuit de Pro League ontstaan, ze hebben bij het Referee Department gepolst en wij stonden er niet weigerachtig tegenover. Dit zal het Belgische voetbal alleen maar ten goede komen", aldus scheidsrechtersbaas scheidsrechtersbaas Johan Verbist tegenover Belga.