Dessers maakt meteen naam in de Eredivisie, debuut met twee doelpunten

  Dessers maakt meteen naam in de Eredivisie, debuut met twee doelpunten

  vrijdag 11 augustus 2017 om 21:09

  FC Utrecht lijkt de zaakjes al vroeg in het seizoen voor elkaar te hebben. Na het succes in Europa hebben de Domstedelingen ook de openingswedstrijd van de Eredivisie op bezoek bij ADO Den Haag gewonnen: 0-3. Onze landgenoot Cyriel Dessers was de grote man van de avond. Bij zijn debuut in de Eredivisie scoorde hij twee keer. 

  Twee debutanten zorgden eigenlijk voor de zege van FC Utrecht: Dessers (2), overgekomen van NAC Breda, en Sander van de Streek, die van Cambuur werd gehaald. Dessers opende al vroeg in de wedstrijd de score door een rebound binnen te tikken. Dit deed hij uit buitenspelpositie, maar de arbitrage, onder leiding van Ed Janssen, zag het over het hoofd.

  FC Utrecht had bij het ingaan van de tweede helft al twee keer gewisseld. Yassin Ayoub en Anouar Kali werden uit de wedstrijd geschopt door Danny Bakker, maar die werd niet gestraft door arbiter Janssen. Veel hinder leek FC Utrecht niet aan de wisselingen te ondervinden: Van de Streek maakte er met een kopbal op aangeven van Urby Emanuelson 0-2 van.

  ADO Den Haag kende daarna een goede fase en had de aansluitingstreffer moeten maken, maar hielp enkele grote kansen om zeep. Dat kwam de thuisploeg duur te staan: Dessers maakte er tien minuten voor tijd namelijk 0-3 van met zijn tweede van de avond, na een schitterend passje van Zakaria Labyad. Daardoor is FC Utrecht zeker voor één dag koploper van de Eredivisie.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Dessers maakt meteen naam in de Eredivisie, debuut met twee doelpunten