Verhuurd toptalent van Anderlecht: ''Heb nieuws snel kunnen relativeren''

Verhuurd toptalent van Anderlecht: ''Heb nieuws snel kunnen relativeren''

11-08-2017 20:41

Jorn Vancamp geldt als één van de belangrijkste talenten in de jeugdopleiding van Anderlecht. De pas 18-jarige spits werd door coach René Weiler echter nog te licht bevonden voor de Brusselse hoofdmatch. Vancamp werd daarmee voor één seizoen uitgeleend aan de Nederlandse eersteklasser Roda JC Kerkrade.

De uitleenbeurt was een duidelijke beslissing van bovenaf, die Vancamp snel heeft geaccepteerd. "Ik moest op zoek gaan naar een club om zo veel mogelijk speelminuten te vergaren. We moeten vanaf nu bewijzen dat we klaar zijn voor het niveau van Anderlecht. Het nieuws werd slecht onthaald door mijn ploegmaats, maar ik heb dit snel kunnen relativeren", zegt de jeugdinternational in gesprk met Het Nieuwsblad.

Vancamp droomt nog altijd van een grote doorbraak bij paars-wit en hoopt sterker terug te keren. "Begin februari tekende ik een contractverlenging van twee jaar, dus het vertrouwen van Anderlecht in mij is er wel degelijk. De coach zal zijn redenen wel gehad hebben. Ervaring opdoen in het buitenland is een goede stap voor mijn verdere ontwikkeling'', is hij vol vertrouwen.