Deal van Mata wordt niet vreemd gevonden: 'Past perfect in plaatje van Genk'

  Deal van Mata wordt niet vreemd gevonden: 'Past perfect in plaatje van Genk'

  vrijdag 11 augustus 2017 om 20:27

  Clinton Mata is op weg naar Racing Genk. De Limburgers zullen de rechtsachter voor één seizoen huren van Charleroi, zonder optie tot koop. Het Laatste Nieuws vindt dit een zeer logische keuze van Genk.

  Charleroi-coach Felice Mazzu bevestigde dat Mata op weg naar de uitgang is. Hij besprak niet de details van de deal, maar HLN weet dat het om een huurdeal zonder aankoopclausule gaat. De krant kijkt daar niet raar van op. ''Vreemd zou je denken, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. De één op zes verandert niets aan de Genkse ambities. Dit seizoen moet er geoogst worden, zoals de clubleiding al meermaals aangaf. De komst van Clinton Mata past perfect in het plaatje. Een offensieve back die meteen inzetbaar is, de Belgische competitie kent en bewezen heeft dat hij het niveau aankan'', luidt de uitleg.

  HLN denkt dat de Deense aankoop Joakim Maehle zo de tijd krijgt om zich rustig aan te passen en te groeien. Maehle is immers nog pas 20. ''Door Mata voor één seizoen te huren kan Maehle zich de luwte verder ontwikkelen. Volgend seizoen moet hij klaar zijn om een basispion te worden bij Genk. En kan Mata misschien afscheid nemen met een eerste prijs op zijn palmares'', sluit het dagblad af.

  Mata zou met deze overgang alsnog de stap naar een Belgische topclub kunnen zetten. De Angolees zag eerder deze zomer een transfer naar Anderlecht in het water vallen.

  Plaats een reactie

  Toca +28081
  vrijdag 11 augustus 2017 om 21:32
  Jaartje Genk en dan PSG zal de Clinton denken.
  Ik vind dit bijzonder straf dat die niet verkocht is verhuurd is
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1456
  zaterdag 12 augustus 2017 om 01:14
  Topclub ? Is in vergelijking met Charleroi geen grote vooruitgang me dunkt. Idioot van beide partijen. Wel typisch Genk, de beste jeugdopleiding naar eigen zeggen, maar een back blijken ze niet te kunnen opleiden.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Deal van Mata wordt niet vreemd gevonden: 'Past perfect in plaatje van Genk'