Selectie voor belangrijke match bevat zeer hoopgevend nieuws voor Gent-fans

Selectie voor belangrijke match bevat zeer hoopgevend nieuws voor Gent-fans

11-08-2017 20:08

AA Gent staat dit weekend na een zeer teleurstellende 0 op 6 gelijk onder druk tegen KV Mechelen. De Buffalo's hadden voor de lastige uitmatch alvast wel een opsteker te melden voor hun fans.

Gent maakte vrijdagmiddag de selectie voor de derde speeldag bekend en op de lijst viel ook direct de naam van Lovre Kalinic te ontdekken. De Kroatische doelman keepte de Europese heenmatch tegen SC Rheindorf Altach (1-1), maar brak in dat duel wel zijn teen. Kalinic miste daardoor de start van de competitie alsmede de terugmatch in Oostenrijk, waar AA Gent zich blameerde in de derde voorronde van de Europa League.

Kalinic lijkt dus weer fit, wat een zeer grote opluchting zal zijn voor coach Hein Vanhaezebrouck en de supporters. Kalinic maakte in de eerste zes maanden een ijzersterke indruk onder de lat en Gent kan de sluitpost goed gebruiken in deze moeilijke fase. Vanhaezebrouck deed vrijdag op de persconferentie nog geen uitspraak over een terugkeer van Kalinic. Yannick Thoelen stond tegen Royal Antwerp (0-1) onder de lat en is dus een optie. Jacob Rinne niet, want hij is nog wel geblesseerd.