Ex-publiekslieveling Genk voegt weer prijs toe aan zijn mooie palmares

11-08-2017 18:50
1

Elyaniv Barda heeft een nieuwe prijs aan zijn palmares toe mogen voegen. De voormalige smaakmaker van Racing Genk veroverde donderdag met Hapoel Beer Sheva de Israëlische Supercup.

Barda en zijn ploeg kregen de prijs echter niet cadeau. Het duel tegen Bnei Yehuda ging namelijk gelijk op en werd pas in de slotfase beslist. Hapoel Beer Sheva zocht met een 1-0 ruststand de kleedkamers op, maar vervolgens werd het een waar doelpuntenfestijn. Barda kwam in de 58e minuut bij een 2-1 voorsprong in het veld, maar halverwege de tweede helft kwam Bnei Yehuda voor de tweede keer langszij. Met twee doelpunten in het slotkwartier ging de trofee toch naar de landskampioen.

Na afloop van de match poseerde Barda samen met zijn gezin vol trots bij de beker. Het betekende al het achtste grootste succes in de loopbaan van Barda. Hij maakte in 2010/2011 ook deel uit van het Genkse kampioenselftal en is nog altijd zeer geliefd bij supporters. Barda droeg liefst 205 keer het shirt van de Limburgers, maar keerde in 2013 terug naar zijn geboorteland.