Vanhaezebrouck ergert zich aan media: ''Veel zever en onwaarheden geschreven''

Vanhaezebrouck ergert zich aan media: ''Veel zever en onwaarheden geschreven''

11-08-2017 18:25
2

AA Gent trekt op de derde speeldag naar KV Mechelen. Er staat al direct de nodige druk op de ketel, want de 0 op 6 veroorzaakte al de nodige onrust. Hein Vanhaezebrouck kreeg bovendien de nodige kritiek over zich een. Vrijdag ging hij uitgebreid in op de mislukte start van het seizoen.

De 53-jarige coach begrijpt dat hij onder vuur ligt. "Ik heb veel over mij heen gekregen en dat vind ik goed", zei Vanhaezebrouck tegen de aanwezige media. "Zolang ze maar op mij schieten en niet op mijn spelers. Mijn vel is dik genoeg om daar tegen te kunnen." Vanhaezebrouck weet hoe hij er mee om moet gaan. "Een jaar geleden werd ik bijna goddelijk verklaard, nu ben ik de grote boze wolf en de oorzaak van alle problemen. Ik kan dat plaatsen. Er wordt veel zever en soms zelfs onwaarheden geschreven."

Vanhaezebrouck richt zich nog meer tot de media. "Ik vind het heel verrassend dat mensen die je een jaar niet gezien hebt nu plots commentaar gaan geven over AA Gent. Ik noem dat crisisjournalisten. Over een paar weken zitten ze misschien al ergens anders. Maar de media spelen natuurlijk een rol, zeker als de clubbestuurders meegaan in die polemiek. Het is logisch dat er druk gezet wordt van buitenaf, maar dat betekent niet dat we daar intern moeten naar luisteren'', besloot een strijdvaardige Vanhaezebrouck.