De Vlieger geeft voordeel aan Essevee tegen Club: 'Staan verder dan verwacht'

De Vlieger geeft voordeel aan Essevee tegen Club: 'Staan verder dan verwacht'

11-08-2017 17:33
3

Zulte Waregem en Club Brugge spelen vrijdagavond de eerste wedstrijd van de derde speeldag in de Jupiler Pro League. Geert De Vlieger, vaste analist bij Sports Late Night, speelde tijdens zijn lange carrière bij beide ploegen. Hij laat in Sport/Voetbalmagazine zijn licht schijnen over de topper.

"Het ligt heel dicht bij elkaar, maar door het thuisvoordeel en de vorm waarin het nu verkeert, geef ik Zulte Waregem het voordeel van de twijfel. Een lichte favoriet dus", aldus de ex-Rode Duivel. "Ik dacht dat de West-Vlamingen nog veel werk zouden hebben na de verloren Supercup tegen Anderlecht, maar de spelers zijn intussen al zeer goed op elkaar ingespeeld."

Francky Dury zal het vrijdagavond wel moeten stellen zonder Club-huurling Sander Coopman, aangezien een clausule die bepaalt dat Essevee 700.000 euro aan Club moet betalen als het de speler opstelt. "Ik ben tegen zulke uitzonderingen. Zelf ben ik ook uitgeleend geweest en ik mocht tegen elke ploeg spelen. Maar ik denk wel dat Dury de lege plaats op het middenveld goed zal invullen. Als Gertjan De Mets hersteld is van zijn blessure kan hij de plaats naast Julien De Sart innemen."