Vanhaezebrouck pleit voor realisme: Eén punt tegen Mechelen zou goede start zijn

Vanhaezebrouck pleit voor realisme: "Eén punt tegen Mechelen zou goede start zijn"

11-08-2017 17:15
7

AA Gent heeft een slechte competitiestart achter de rug. De Buffalo's begonnen met nul op zes aan de Jupiler Pro League. Bovendien was het nietige Altach te sterk in de Europa League. 

Hein Vanhaezebrouck kreeg veel kritiek, maar hij blijft zelf sereen. "Zolang ze maar op mij schieten en niet op mijn spelers. Mijn vel is dik genoeg om daar tegen te kunnen", verklaarde de Gent-coach voor de microfoon van Sporza. "Een jaar geleden werd ik bijna goddelijk verklaard, nu ben ik de grote boosdoener en de oorzaak van alle problemen."

"Ik vind het verrassend dat mensen die je een jaar niet gezien hebt nu plots commentaar gaan geven over Gent. Ik noem dat crisisjournalisten. Over een paar weken zitten ze al ergens anders. De media spelen uiteraard een rol, zeker als clubbestuurders daarin meegaan. Het is logisch dat er druk gezet wordt, maar dat betekent niet dat we daar moeten naar luisteren."

Realisme
Vanhaezebrouck blijft rustig na de slechte start en pleit voor een gezonde portie realisme. "Het zou al te gek zijn als ik zou zeggen dat we móéten winnen tegen Mechelen. Heel wat topteams hebben het ginder moeilijk. Eén punt zou al een goeie start zijn van onze heropstanding. Deze week heb ik alvast veel gretigheid bij mijn spelers."