Mazzu bevestigt transfer van Mata: Goede zaak voor iedereen

Mazzu bevestigt transfer van Mata: "Goede zaak voor iedereen"

11-08-2017 15:30
10

Clinton Mata staat op het punt om Charleroi te verlaten. De rechtsachter legde eerder een aanbieding van Anderlecht naast zich neer, maar verkast nu toch naar een Belgiche topclub. Sudinfo meldt dat Mata naar KRC Genk trekt. 

De Limburgers zullen de speler een seizoen huren. In tegenstelling tot de eerste berichten zou er geen aankoopoptie in de overeenkomst zijn opgenomen. De twee clubs hebben al een akkoord bereikt en ook de verdediger heeft zijn fiat gegeven, vrijdagochtend nam hij naar verluidt afscheid van zijn ploegmaats.

Eerder deze zomer lag er een contract bij Anderlecht klaar, dat meer dan drie miljoen euro wilde betalen. De rechtsachter twijfelde echter en nadat paars-wit hem een ultimatum stelde ging de transfer niet door. 

Ook Nice was even geïnteresseerd, maar de laatste weken was het plots stil rond Mata. Hij gaf zelf ook aan geen probleem te hebben met een verlengd verblijf bij Charleroi, maar verlaat de Carolo's nu toch. Bij Genk moet hij de concurrentie aangaan met Joakim Maehle. 

Update 15u30: Charleroi-coach Felice Mazzu bevestigde aan Het Nieuwsblad dat Mata naar Genk trekt. "Dit is een goede zaak voor iedereen. Clinton zat met zijn gedachten al niet meer bij ons. Ik moest aan onze toekomst denken en liet dus Marinos spelen, maar zo moest ik met Mata één van de beste rechtsachters uit onze competitie op de bank zetten." De transfer zou donderdagavond zijn afgerond, vrijdag vinden de medische testen plaats.