'Coutinho wil monstertransfer zelf forceren'

'Coutinho wil monstertransfer zelf forceren'

11-08-2017 15:10
4

Philippe Coutinho heeft een transferverzoek ingediend bij Liverpool. Ruim een uur nadat de Premier League-club een statement publiceerde waarin staat dat de Braziliaan hoe dan ook niet mag vertrekken, is bekend geworden dat de vleugelspeler aanstuurt op een vertrek. Dat meldt Sky Sports.

Met het transferverzoek lijkt Coutinho een transfer naar FC Barcelona te willen forceren. De Spanjaarden hebben lang onderhandeld met Liverpool over een overgang van de aanvaller, maar telkens nul op het rekest gekregen. Zelfs een bod van honderd miljoen euro was niet genoeg om de Engelse directie over te halen.

Liverpool maakte vrijdag bekend dat Coutinho onder geen enkele voorwaarde mag vertrekken en dat bieden ook geen zin heeft. Daarop heeft Coutinho zijn conclusies getrokken en besloten om een transferverzoek in te dienen bij de directie van de Premier League-club. 

UPDATE 15u10: Coutinho lijkt inderdaad op weg te zijn naar de uitgang. Meerdere Britse media, waaronder de BBC, melden dat Coutinho een officieel transferverzoek heeft ingediend bij Liverpool. De club heeft inmiddels via de eigen website gemeld dat Coutinho ontbreekt in de seizoensopening tegen Watford. De Braziliaan zou met een rugblessure kampen.