Bob Peeters nog altijd gegeerd in België: Ik heb met hen gepraat

Bob Peeters nog altijd gegeerd in België: "Ik heb met hen gepraat"

11-08-2017 09:15
1

Bob Peeters zit nu al een tijdje thuis, na zijn ontslag bij Westerlo vorig seizoen heeft hij geen club meer. Hij vult zijn tijd nu als analist bij Play Sports, maar helemaal uitgespeeld is hij nog niet.

Eerder dit jaar kon Peeters nog in 1B aan de slag. "Ik sprak nog met OHL. Dat was daar ook een verhaal van een investeerder en daar was ik na het avontuur met Westerlo niet happig op. Ik solliciteer niet snel. Iedereen in België kent me toch. Bovendien zijn managers al in de weer om hun trainers aan te bieden nog voor een trainer ergens ontslagen wordt. Iedereen heeft zijn lijst al klaar", legt hij uit in Het Nieuwsblad.

Momenteel wordt er in België vooral voor buitenlandse coaches gekozen. "Er zijn buitenlandse makelaars die een aantal buitenlandse trainers in hun portefeuille hebben en die regelen heel de boel. Het zal wel een modegril zijn."

Toch gaat de Belgen snel terug zijn, denkt Peeters. "We moeten ook niet overdrijven. Leko en Rednic zijn halve Belgen. Peter Maes is al terug. Over drie maanden ziet het er helemaal anders uit. Bij het begin van het seizoen zeggen de clubs dat ze met mooi voetbal Play-Off 1 willen halen. Over drie maanden zeggen ze dat ze een trainer moeten hebben die hen erin houdt en het enige belangrijke is punten halen."

Clubs moeten nadenken
Peeters ergert zich wel aan hoe makkelijk trainers ontslagen worden in België. "Ik heb de indruk dat men in Nederland wat terughoudender is om een trainer te ontslaan. Daar wordt meer naar de manier van werken gekeken, op lange termijn."

In België staan de clubs nog niet zo ver. "Hier gaat het om resultaten. Punt. Er zijn uitzonderingen. Genk heeft wel een visie. Of het ontslag van Maes al dan niet terecht was, laat ik in het midden. Maar ze hebben wel een duidelijk profiel van een trainer en een voetbalvisie. Daarmee maakten ze met Stuivenberg de juiste keuze. Te weinig clubs kiezen op basis van een vooraf samengesteld DNA hun trainer."