Anderlecht-icoon geeft hoop niet op: 'Hij heeft gewoon een déclic nodig'

Anderlecht-icoon geeft hoop niet op: 'Hij heeft gewoon een déclic nodig'

10-08-2017 23:48
1

RSC Anderlecht hoopte dat Nicolae Stanciu na een aanpassingsperiode zou ontploffen dit seizoen. De Roemeense recordaankoop van paars-wit zat tijdens de eerste twee competitiewedstrijden echter opnieuw op de bank. Toch denkt Anderlecht-icoon Philippe Albert dat Stanciu zal ontbolsteren in het Constant Vanden Stockstadion. 

"Ik blijf overtuigd dat Stanciu een fantastische voetballer is, met ongelooflijke kwaliteiten", vertelde de ex-Rode Duivel tijdens een interview met Het laatste Nieuws. "Hij toonde dat alleen nog niet bij Anderlecht. Mede omdat hij vanaf dag één enorm veel druk op zijn schouders voelde door de recordsom die paars-wit betaalde."

"Kijk, Stanciu is technisch sterk en hij heeft een goeie vista. De Roemeen ziet het gewoon sneller dan de rest. Bovendien klaagt hij nooit. Weiler heeft hem al vaak op de bank gezet, en toch hoor je nooit negatieve commentaar van Stanciu. Hij heeft gewoon een déclic nodig. Een paar matchen als titularis, waarin de resultaten goed zijn, en hij is vertrokken."