Hanni hoopt tegen idool te spelen in Champions League: Hij is de maestro

Hanni hoopt tegen idool te spelen in Champions League: "Hij is de maestro"

10-08-2017 21:32
5

Sofiane Hanni mag in september met Anderlecht aantreden in de Champions League. De Algerijnse kapitein van paars-wit hoopt zijn idool te ontmoeten in de groepsfase van het kampioenenbal.

De loting voor die groepsfase vindt plaats op donderdag 24 augustus. "Ik zou heel graag tegen Real Madrid uitkomen", vertelde Hanni tijdens een interview met Het Laatste Nieuws. Ik ben van kleins af een enorme supporter van Real. Spelen in Bernabéu...

Madrid is in handen van Zinédine Zidane, net als Hanni zoon van Algerijnse ouders. De Anderlecht-middenvelder is een grote bewonderaar van de trainer van de Koninklijke. "Wat Zidane doet als coach bij Real is toch ongelooflijk. Zizou is de Maestro."

"Alles wat hij aanraakt, eerst als speler en nu als trainer, verandert in goud. Als je hem afbeeldt, hoort dat met een aureooltje boven zijn hoofd", aldus Hanni, die verder verklaarde dat hij liever doorstoot in de Champions League dan opnieuw de landstitel te pakken.

"Moet ik echt kiezen? Dan maar Europees overwinteren in de Champions League... Dat zou een stukje clubgeschiedenis zijn. En dan worden we in mei ook meteen kampioen."