Bruggeling weigerde overstap naar Antwerp: 'Je weet niet of die puzzel zal passen'

Bruggeling weigerde overstap naar Antwerp: 'Je weet niet of die puzzel zal passen'

09-08-2017 22:35

Zulte Waregem is met een zes op zes aan de competitie begonnen. Sander Coopman was de afgelopen twee wedstrijden één van de sterkhouders in het team van Francky Dury. De middenvelder toonde opnieuw waarom Club Brugge hem niet wil verkopen.

Coopman zette half juni zijn krabbel onder een nieuw contract bij blauw-zwart, tot 2020. "Op verzoek van Club, toch een blijk van vertrouwen", vertelde Coopman aan Het Laatste Nieuws. "Ik mocht ook kiezen. Opnieuw een seizoen verhuurd worden of blijven in Brugge. Ik was meer dan welkom. Ik vond echter dat ik nog een jaar extra, met veel speelminuten, nodig had bij Zulte Waregem."

De onderhandelingen tussen Essevee en Club verliepen heel stroef. "Niet simpel om te focussen als je al met je gedachten in Waregem zit", aldus Coopman. Zeker omdat het zolang duurde. Toch heb ik me honderd procent ingezet om een goeie indruk te maken op Ivan Leko. Het is immers goed mogelijk dat de Kroaat volgend seizoen nog altijd op de bank zit in het Jan Breydelstadion."

Antwerp
Bijna kwam er een verrassende wending in het verhaal. Begin juli dook Antwerp plots op als gegadigde. "Tijdens de stage met Club in Nederland kreeg ik telefoon van mijn makelaar. Er was een akkoord met Antwerp. Diezelfde dag ben ik naar ginder gereden om naar hun voorstel te luisteren. Een mooi project, maar mijn voorkeur ging nog altijd uit naar Zulte Waregem. Antwerp, dat was een volledig nieuwe ploeg. Je weet niet of die puzzel zal passen."