'Duchâtelet trekt zich geen kl*ten aan van het volk, wat een slapstick'

'Duchâtelet trekt zich geen kl*ten aan van het volk, wat een slapstick'

09-08-2017 20:20
2

De gang van zaken bij STVV zet heel wat kwaad bloed bij de supporters. De club dreigt overgenomen te worden door het Japanse DMM en de coach werd onlangs nog ontslagen. Het Limburgse publiek is dat stilaan beu geworden.

In een open brief naar het bestuur doet een STVV-supporter, Jo B., zijn beklag. 'Heren en dames van het bestuur van onze geliefde ploeg STVV, uw gedachtegang dat de supporter zich moet bezighouden met die 90 minuten op laten we zeggen een zaterdagavond roept heel veel woede en haat op', schrijft hij.

'Een groot deel van uw belangrijkste supporters (lees: de mensen die er zitten voor de ploeg, niet voor uw geld of sponsorships) leven van maandag tot zondag voor de ploeg. We eten, drinken en ademen 373 24/7. Vele van ons hebben deze passie en liefde dan ook vereeuwigd op ons lichaam, vele van ons stellen de club voor op relatie en familie of nog sterker hebben er hun liefde en toekomstige familie leren kennen. Dit gezegd zijnde heb ik een paar voorstellen die de donderwolken kunnen doen optrekken tussen supporters en bestuur', klink het.

De supporter somt drie voorstellen op. Hij wil vooral meer transparantie van het bestuur, minder uitgaande transfers bij zijn club en meer samenspraak met de supporters.

1: EERLIJKHEID
'Het is tijd om open kaart te spelen, we lezen niets anders dan artikelen waar namen doorkomen van mogelijke spelers en trainers. Hoe is het mogelijk dat er zoveel geld binnekomt door uitgaande transfers en dat spelers zoals bijvoorbeeld Rob Schoofs niet kunnen overhaald worden? Dit is lauter een voorbeeld natuurlijk maar het gaat om het principe.

2: ZEKERHEID
De voorbije 10 jaar is er een hele waslijst aan trainers en spelers aangekomen en dan ook weer weggegaan. Transfers horen bij topsport, maar dan wordt er ook verwacht dat er renderende spelers/trainers in de plaats komen. Waarom is dit geen mogelijkheid met dit bestuur? Ieder jaar opnieuw zijn wij, de supporters, weer maanden bezig met alle nieuwe spelers hun naam te leren, hun rugnummer onthouden en belangrijk natuurlijk die nummer dan op het gezicht plakken zodat we weten wie wie is.

3: SCHEP EEN BAND MET UW FANS
Dit is mogelijk wel de belangrijkste tip die ik jullie kan geven. Bij de volgende sportieve soap, neem dan even de tijd en kijk wat de supporters verwachten. Vaak zitten er goeie alternatieven tussen alle haatreacties. Wordt het dan niet zo eens tijd dat de financiën gebruikt worden die beschikbaar zijn in plaats van een nieuwe marionettepop aan te stellen', vraagt hij zich af.

Slapstick
Er wordt ook vooral naar Roland Duchâtelet gewezen. 'Aangezien RD zich geen kl*ten aantrekt van het volk, kunnen we proberen de andere bron van frustratie en haat aan te spreken.
Philippe Bormans (manager STVV) gelieve eerst na te denken voor er opnieuw zulke uitspraken komen. Moest het u nog niet opgevallen zijn, het stadion (zowel thuis als uit ) wordt leger en leger, want buiten de karrevracht aan genodigden blijven er niet veel meer over die nog kunnen leven met deze slapstick soap, we kijken dan wel liever naar Thuis of Familie', besluit hij.