'Lokeren moet nu geen resultaten verwachten, de spelers zijn niet goed genoeg'

'Lokeren moet nu geen resultaten verwachten, de spelers zijn niet goed genoeg'

09-08-2017 18:21
2

Sporting Lokeren heeft na amper twee speeldagen al een 'nieuwe' trainer. Runar Kristinsson werd bedankt voor bewezen diensten, Peter Maes mocht terugkeren. Hij moet opnieuw voor goede resultaten gaan zorgen. Club-ocoon Wlodek Lubanski heeft toch vragen bij die zet.

"Ik had het ontslag van Kristinsson totaal niet verwacht", aldus de Poolse ex-speler tegenover Het Laatste Nieuws. "Volgens mij verdiende hij na zijn knappe remonte van vorig seizoen veel meer krediet. Maar zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal. Als de resultaten slecht zijn, is het de fout van de coach."

Volgens hem is de slechte start ook niet de fout van de IJslander. "Kristinsson hing gewoon af van de kwaliteit van zijn spelers en die is voor mij onvoldoende. Ik heb de match tegen Club Brugge op de openingsspeeldag van nabij gevolgd, die was echt niet om aan te zien", klinkt het.

Betere resultaten moeten ze bij Lokeren niet meteen verwachten, denkt hij. "Peter Maes is wel een goede trainer en heeft in het verleden al mooie zaken verwezenlijkt, maar zal hoe dan ook versterking moeten vragen aan het bestuur. Het was hun beslissing om van trainer te wisselen, maar ze moeten niet verwachten dat de resultaten nu meteen zullen volgen. Eerst goede spelers", besluit Lubanski.

De Vlieger
Ook Geert De Vlieger is niet te spreken over de zet van Lokeren. Hij ziet nu al op korte tijd een tweede trainer ontslagen worden in de Jupiler Pro League. Hij stelt zich dan ook vragen bij het beleid van onze Belgische clubs.