OFFICIEEL: Lokeren volgt STVV en gooit zijn coach buiten

OFFICIEEL: Lokeren volgt STVV en gooit zijn coach buiten

09-08-2017 13:58
6

Sporting Lokeren heeft na een zwakke start van de competitie ingegrepen. Het zet trainer Runar Kristinsson na amper twee speeldagen op straat. Dat laat de club woensdag weten via de officiële kanalen.

De IJslander moet zo na minder dan een jaar opkrassen op Daknam. Hij volgde in de loop van vorig seizoen Georges Leekens op en loodste Lokeren uit het degradatiemoeras. Voor dit seizoen hadden de Waaslanders hoge verwachtingen en wilden ze een zorgeloos seizoen doormaken.

Maar na de pandoering tegen Club Brugge en de zwakke prestatie op bezoek bij Kortrijk afgelopen weekend heeft Roger Lambrectht niet lang getwijfeld. De 47-jarige Kristinsson mag dus beschikken. Opvallend: hij leidde deze ochtend nog wel de training, maar kreeg nadien zijn C4. Ook assistent Arnar Vidarsson wordt ontslagen.

'Sporting Lokeren heeft zonet Runar Kristinsson meegedeeld dat de club niet langer beroep wil doen op de IJslander. Voorzitter Lambrecht wenst te benadrukken dat de ex-speler van Sporting Lokeren goed werk heeft verricht tijdens het voorbije seizoen. Vooral dankzij hem kon Lokeren zich handhaven in de hoogste afdeling. De club dankt de trainer voor zijn inzet en hoopt oprecht dat het Runar Kristinsson verder goed gaat in zijn carrière', klonk het op de website van de club.