Voorzitter bevestigt interesse in overbodige Barça-speler: Een echte fan

Voorzitter bevestigt interesse in overbodige Barça-speler: "Een echte fan"

09-08-2017 11:20

Galatasaray wil deze zomer vol voor Arda Turan (30) gaan. Dat bevestigt voorzitter Dursun Ozbek. De preses meent dat Turan, oud-speler van de club en tegenwoordig in dienst van FC Barcelona, 'de grootste wens' van de club is deze transferzomer.

"Dan kan hij zijn carrière eindigen waar het ook allemaal begonnen is", zegt Ozbek tegen het Turkse Hurriyet. "We kijken ernaar uit om hier realiteit van te maken. Turan is een echte Galatasaray-fan. Hij is een speler waar ik van hou."

"Als speler heeft hij zich altijd goed gepresenteerd, als een ambassadeur van de club. Hij is een kind van de club", vervolgt Ozbek. Turan werd eerder gelinkt aan een terugkeer naar Atlético Madrid, maar nu is Galatasaray de favoriet.

Diario Sport meldt - net zoals Sporx dinsdag - dat de Turkse grootmacht van plan is om Turan voor één seizoen te huren, tegen een vergoeding van 2,5 miljoen euro. Bovendien kan de aanvaller rekenen op een jaarsalaris van vier miljoen euro. 

Tussen 2005 en 2011 speelde Turan in de hoofdmacht van Galatasaray. Daarvoor was hij vijf jaar actief in de jeugdopleiding van de club.