Geen eerste prijs voor Lukaku: Real wint Supercup ten koste van United

Geen eerste prijs voor Lukaku: Real wint Supercup ten koste van United

08-08-2017 22:42

De eerste Europese prijs van het seizoen is een prooi geworden voor Real Madrid. De Champions League-winnaar was in Skopje te sterk voor Manchester United: 2-1.

Veel viel er niet af te dingen op de overwinning van Real Madrid, dat Manchester United bij vlagen overklaste. Na 24 minuten resulteerde dat in de 1-0. Casemiro, in de finale van de Champions League ook al trefzeker, werkte in buitenspelpositie de openingstreffer binnen, nadat hij al de lat had geraakt met een kopbal.

Real bleef vervolgens beter en gaf United geen centimeter ruimte. De verplichte drinkpauze in het warme Skopje was dan ook de ideale mogelijkheid voor de ploeg van manager José Mourinho, die Ajax versloeg in de Europa League-finale, om op adem te komen.

Kort na rust tekende Real echter voor de 2-0. De ongrijpbare Isco zette een één-tweetje op met Gareth Bale en de Spaanse spelmaker prikte de bal vakkundig in de lange hoek. Het pleit leek beslecht, maar United hervond zichzelf en maakte tien minuten na de goal van Isco de aansluitingstreffer. Romelu Lukaku hielp eerst een megakans om zeep en wist vervolgens een fout van Real-doelman Keylor Navas wel af te straffen: 2-1.

Een slotoffensiefje van Manchester United leverde nog een doelrijpe kans voor Marcus Rashford op, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet door Cristiano Ronaldo, die de laatste tien minuten mocht meedoen van trainer Zinedine Zidane. De eerste Europese prijs van het seizoen is voor Real Madrid.