Barcelona wint Trofeu Joan Gamper in emotionele wedstrijd tegen Chapecoense

07-08-2017 22:44

FC Barcelona heeft maandagavond indruk gemaakt in een emotionele oefenduel tegen Chapecoense. De Braziliaanse club werd met 5-0 verslagen in Camp Nou.

De vriendschappelijke oefenwedstrijd om de Trofeu Joan Gamper stond vooral in het teken van de tragische vliegramp in november, waarbij 19 van de 22 meegereisde Chapecoense-spelers om het leven kwamen. Twee overlevenden namen de aftrap en één stond maandagavond in de basis: Alan Ruschel speelde het grootste deel van de eerste helft mee.

Barça deed het in beide helften niet rustig aan met de bezoekers uit Brazilië. Het publiek in Camp Nou werd getrakteerd op een paar mooie doelpunten. Sergio Busquets opende binnen tien minuten het bal. Gerard Deulofeu, Lionel Messi, Luis Suarez en Denis Suarez maakten de andere doelpunten voor Barcelona.

De ploeg van trainer Ernesto Valverde, die tegen Chapecoense niet voor Jasper Cillessen maar Marc-André ter Stegen koos, heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog geen wedstrijd verloren. Zondag en volgende week woensdag staat de Supercopa op het spel tegen Real Madrid.