'Club Brugge zet Essevee klem in dossier van Coopman'

'Club Brugge zet Essevee klem in dossier van Coopman'

07-08-2017 07:30
8

Club Brugge moet komend weekend naar de Gaverbeek voor de clash met Zulte Waregem. Wie hoogstwaarschijnlijk niet zal spelen is Sander Coopman... tenzij Essevee 700.000 euro wil betalen.

In het huurcontract voor Coopman is er een opvallende clausule gezet. Als Francky Dury zijn creatieve middenvelder opstelt tegen Club moet er 700.000 euro op tafel komen. Uiteraard is het totaal uitgesloten dat Dury dit zal doen. Club Brugge heeft dit weekend dus niets te vrezen van zijn eigen speler, die in het Jan Breydelstadion nog een contract heeft tot de zomer van 2020.

Constructies als deze zijn vaak controversieel, tegenstanders zien er vaak een vorm van competitievervalsing in. Toch is de clausule perfect wettelijk. Dury moet dus een andere oplossing zoeken, want Coopman speelde tot dusver de volle 180 minuten voor Zulte Waregem. 

Coopman zelf is niet helemaal gewonnen voor dit idee. "Dat doet toch wel pijn. Maar het was een eis van het Brugse bestuur. Ik vind het ook wat bizar, want ze lenen mij uit om progressie te maken maar ontzeggen mij tegelijk speelminuten in twee topduels. Het zijn net zulke wedstrijden waarin je het meest leert", zo stelt hij in Het Nieuwsblad.