'Barça moet opnieuw vrezen: drietal wil clausule van 40 miljoen ophoesten'

'Barça moet opnieuw vrezen: drietal wil clausule van 40 miljoen ophoesten'

06-08-2017 20:33

Drie Europese topclubs zijn bereid om de vastgelegde transferclausule van FC Barcelona-speler Sergi Roberto te betalen. De Catalaanse grootmacht moet dus vrezen voor een vertrek, schrijft sportkrant Don Balon zondag. 

Manchester United, Chelsea en AS Monaco azen naar verluidt op de komst van de multifunctionele Roberto. Voor veertig miljoen euro is de Spanjaard los te weken in Camp Nou. Legt Monaco, Chelsea of United dat bedrag op tafel, dan is Barcelona in principe kansloos. 

Vraag is natuurlijk of de 25-jarige Roberto zelf geïnteresseerd is in een vertrek. Afgelopen seizoen kwam de rechtspoot in de Primera Division 32 keer in actie. Hij werd voornamelijk gebruikt als rechtsback. Voor die positie trok Barça afgelopen maand Nelson Semedo aan. Hij kwam voor ongeveer dertig miljoen euro over van Benfica.

Elke speler in de Spaanse competitie heeft een vaste transferclausule in zijn contract staan. Eerder deze week raakte Barcelona sterspeler Neymar kwijt aan Paris Saint-Germain. De topclub uit de Ligue 1 bleek bereid om liefst 222 miljoen euro te betalen voor de Braziliaan.