Cercle Brugge pakt eerste driepunter van de competitie na winst tegen Westerlo

06-08-2017 17:52
1

Cercle Brugge heeft zijn eerste drie punten van het nieuwe seizoen beet. De Vereniging won met 1-2 op het veld van KVC Westerlo dankzij twee doelpunten van Xavier Mercier.

De thuisploeg nam het initiatief tijdens de aanvangsfase van de wedstrijd en werd daarvoor beloond na een half uur spelen. Naessens liep in de rug van de Cercle-defensie en schoof het leer aan de verste paal voorbij doelman Nardi. Cercle zag het gevaar en reageerde meteen, maar botste tijdens de eerste helft op een uitstekende doelman Van Langendonck.

Na de rust nam Groen-Zwart de regie in handen. De Vereniging drukte Westerlo weg, maar moest twintig minuten wachten op de gelijkmaker. Nieuwkomer Xavier Mercier ramde de bal keihard voorbij Van Langendonck. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar daar besloot Mercier anders over. Met een knap doelpunt bezorgde hij Cercle een 1-2 overwinning.