AA Gent is op de dool: Buffalo's verliezen tegen Antwerp derde wedstrijd op rij

AA Gent is op de dool: Buffalo's verliezen tegen Antwerp derde wedstrijd op rij

06-08-2017 16:23
12

Het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck is op de dool. Na verlieswedstrijden tegen Sint-Truiden (3-2) en Altach (3-1) gingen de Buffalo's nu op eigen veld onderuit tegen Antwerp.

Vanhaezebrouck posteerde met Deiver Machado en Dylan Bronn twee nieuwelingen in de basiself. Veel geluk dat bracht dat niet voor Gent. De slappe resultaten en het mindere spel van de laatste weken hadden duidelijk hun sporen nagelaten. Vlot liep het nog niet in de eerste helft. Kubo en Sylla kregen kleine kansjes, maar doelman Bolat bedreigen zat er niet in.

Bovendien kwamen de buffalo’s goed weg toen een kanonskogel van Jaadi op de kruising belandde. Even later was het toch bingo voor Antwerp. Een stuntelige pass van Estiti legde weg open voor Jaadi. De Antwerp-nieuwkomer nam het geschenk in dank aan en schoot het openingsdoelpunt overhoeks binnen.

Gent kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers en claimde meteen na de pauze een penalty. Batubinsika nam Sylla in een houtgreep, maar de wedstrijdleiding gaf geen krimp. Er zat meer vaart in het spel van de Buffalo’s na de pauze, Antwerp had steeds meer overtredingen nodig om Gent af te houden.

De spelers van de Great Old werkten zich in het zweten om hun voorsprong te beschermen en dat lukte aardig. Gent had het meeste balbezit en drukte zijn tegenstander weg na de rust, maar kreeg amper uitgespeelde doelkansen en moet uiteindelijk de duimen leggen voor een strijdlustig Antwerp, dat via Jaadi de drie punten meegraaide in de Ghelamco Arena.