Deal rond: 'Juventus-middenvelder voor 20 miljoen naar Engeland'

Deal rond: 'Juventus-middenvelder voor 20 miljoen naar Engeland'

06-08-2017 14:40

Mario Lemina gaat Juventus inruilen voor Southampton. Dat melden Italiaanse en Engelse media dit weekeinde. Verwacht wordt dat de 23-jarige middenvelder maandag of dinsdag arriveert bij zijn nieuwe club. 

Southampton gaat ongeveer twintig miljoen euro betalen voor Lemina, weet kwaliteitskrant The Guardian. Daarmee wordt de international van Gabon de op één-na-duurste aankoop in de geschiedenis van The Saints. Twee jaar geleden werd er zo'n 24 miljoen euro neergeteld voor Sadio Mané. 

Lemina kwam afgelopen seizoen amper aan de bak bij Juve. Ook Leicester City en Stoke City hadden een oogje op de oud-speler van onder meer Olympique Marseille. Het ligt nog altijd in de lijn der verwachting dat Southampton deze maand een megabedrag ontvangt voor Virgil van Dijk. De Oranje-international wil hogerop. Hij staat in de belangstelling van onder meer Chelsea en Liverpool.

Van Dijk moet minimaal zestig miljoen euro opleveren. Southampton legde de stopper twee jaar geleden vast voor ongeveer zestien miljoen.