Opvallend: dit Club Brugge-trio kreeg nog geen enkele selectie

Opvallend: dit Club Brugge-trio kreeg nog geen enkele selectie

06-08-2017 12:00

Club Brugge heeft momenteel een bijzonder ruime kern, volgens de officiële website telt de huidige A-kern maar liefst 32 spelers. Opvallend genoeg zijn er enkele duurdere aankopen die nog geen enkele selectie kregen, ook al zijn ze fit.

Tegen Eupen speelt Club zijn vierde officiële wedstrijd van het seizoen, na Lokeren en de dubbele clash met Basaksehir. De spelers uit de A-kern die niet in de selectie zitten voor die match zijn Butelle, Poulain, Cools, De Bock, Masovic, Denswil, McGree, Wesley, Izquierdo, Strandberg, Rotariu en Acolatse. Van Rhijn en Pina worden al niet meer tot de kern gerekend.

Poulain, De Bock, Denwil, Izquierdo en Acolatse kampen met blessures, Wesley is nog steeds geschorst. De youngster Masovic en McGree hebben tijd nodig om zich aan te passen. Butelle moet zeker weg. Wat er aan de hand is met Cools, Strandberg en Rotariu is echter niet duidelijk.

Geen van deze drie spelers zat in de eerste vier matchen nog maar in de ruime selectie, dat terwijl Strandberg één miljoen euro kostte en Rotariu zelfs een kleine twee miljoen. De Roemeense winger leek vorig seizoen even door te breken in de Play-Offs, maar is nu van de aardbol verdwenen. Slechte fysieke testen zouden de boosdoener zijn. Ook Cools is helemaal op het achterplan beland.