Boskamp heeft geen begrip voor Neymar-deal: ''Slaat nergens op''

Boskamp heeft geen begrip voor Neymar-deal: ''Slaat nergens op''

05-08-2017 11:52
2

Johan Boskamp heeft geen goed woord over voor de miljoenentransfer van Neymar naar FC Barcelona. De analist vindt het monsterbedrag dat Paris Saint-Germain voor hem betaalt absurd.

"Die 222 miljoen euro slaat helemaal nergens op. Je denkt altijd dat het ergens zal ophouden, maar in het voetbal kan blijkbaar alles", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik die hele affaire rond Neymar niet heb gevolgd. Het heeft me niet geboeid, net als die abnormale transfer van Pogba van vorig jaar."

Naast het bedrag zet Boskamp ook zijn vraagtekens bij de sportieve keuze van Neymar. "Puur sportief had Neymar altijd bij Barcelona moeten blijven. Hij kon er prijzen winnen en het voetbal spelen dat hem gelukkig maakt. Zeg nu zelf: samenspelen met Messi en Iniesta of samenspelen met Cavani? Wie kies jij?"

Boskamp denkt dat Barcelona het vertrek van Neymar op kan vangen. Kylian Mbappé wordt genoemd als zijn opvolger. De Fransman van AS Monaco moet naar verluidt 180 miljoen kosten. "180 miljoen! Een ventje van 18-19 dat nog geen seizoen bij de top speelt. Maar ja, waar ligt de grens? Andere opties zijn: Griezmann, Dybala en Coutinho. Dan heb je toch ook geen misselijke aanval?"