Conte overweegt basisplaats voor Batshuayi: ''Morata heeft tijd nodig''

Conte overweegt basisplaats voor Batshuayi: ''Morata heeft tijd nodig''

05-08-2017 11:10
1

Michy Batshuayi maakte deze zomer namens Chelsea een sterke indruk tijdens de voorbereiding. Onze landgenoot wist heel makkelijk het net te vinden. Antonio Conte heeft blijkbaar meer vertrouwen gekregen in Batshuayi, want de Italiaanse coach geeft de spits waarschijnlijk een basisplek in de Community Shield.

Chelsea nam Alvaro Morata deze zomer voor liefst 65 miljoen euro over van Real Madrid. De Spanjaard moet de nieuwe aanvalsleider van de Londenaren worden, maar volgens Conte is Morata nog niet honderd procent fit. "Alvaro werkt hard en doet zijn best om in topconditie te raken. Hij werkt ook hard om zich aan te passen aan ons voetbal. Maar hij heeft nog een beetje meer tijd nodig om helemaal klaar te zijn'', liet Conte vrijdag ontvallen tijdens een persconferentie. 

Het lijkt er dus sterk op dat Batshuayi zondag mag starten in de Community Shield, de Engelse uitgave van de Supercup. Landskampioen Chelsea neemt het daarin op tegen bekerwinnaar Arsenal. Batshuayi zou best eens gevreesd worden door de Arsenal-defensie, want op 22 juli knalde Batsman tijdens een vriendschappelijke match nog twee keer raak tegen de stadsgenoot. Mede dankzij de twee goals van de Rode Duivel won Chelsea die ontmoeting met 3-0.