OFFICIEEL: City-spits bevestigt transfer: Leicester betaalt 30 miljoen euro

OFFICIEEL: City-spits bevestigt transfer: Leicester betaalt 30 miljoen euro

03-08-2017 21:00

Kelechi Iheanacho ruilt Manchester City definitief in voor Leicester City, zo maken beide clubs donderdagavond bekend. Het talent levert de Engelse grootmacht zo'n dertig miljoen euro op.

De transfer zat er al geruime tijd aan te komen. City-manager Pep Guardiola liet onlangs weten dat Iheanacho aan zijn laatste dagen bij de club bezig was. Reden voor zijn vertrek is het gebrek aan speelminuten voor de Nigeriaanse aanvaller, die bij City Sergio Agüero en Gabriel Jesus voor zich had.

Guardiola liet in hetzelfde interview weten dat City bij een transfer van de twintigjarige Iheanacho een terugkoopoptie op zou nemen in het contract. Hierover hebben beide clubs nog niets gemeld.

Iheanacho maakte medio 2014 de oversteek naar Europa, om in de jeugdopleiding van Manchester City te spelen. Een jaar later maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Premier League-club. Uiteindelijk speelde de linkspoot 41 wedstrijden voor City. Daarin wist hij twaalf keer het net te vinden.

Bij Leicester moet Iheanacho de concurrentie aangaan met veel spitsen: Jamie Vardy, Islam Slimani, Ahmed Musa, Shinji Okazaki en Leonardo Ulloa komen in aanmerking voor de spitspositie.