Ex-trainer van Lombaerts volgt Terim op als bondscoach van Turkije

Ex-trainer van Lombaerts volgt Terim op als bondscoach van Turkije

02-08-2017 22:55

Mircea Lucescu (72) is de nieuwe bondscoach van Turkije. Dat maakt de TFF, de Turkse voetbalbond, woensdag bekend. Lucescu is de opvolger van Fatih Terim, die vorige week via de achterdeur de nationale ploeg verliet. Lucescu heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract, met een optie voor een extra jaar.

Lucescu was als trainer actief bij onder meer Internazionale, Besiktas en Galatasaray en Shakhtar Donetsk. Bij laatstgenoemde club zat de Roemeen het langst: tussen 2004 en 2016 stond Lucesca daar aan het roer. Maar liefst 22 prijzen won Lucescu bij Shakhtar, waaronder acht landstitels en de UEFA Cup. Na zijn tijdperk in Oekraïne trainde Lucescu een jaar de hoofdmacht van Zenit Sint-Petersburg, waar hij coach was van Nicolas Lombaerts.

Bij Turkije volgt Lucescu Terim op. Laatstgenoemde verliet het elftal volgens de TFF  in goed overleg'. Aanleiding van zijn vertrek was een vechtpartij in een restaurant waarbij de trainer betrokken was, wat tot een storm van kritiek leidde. Diverse media berichtten dat de 63-jarige coach samen met zijn schoonzonen vijf mannen zou hebben gemolesteerd.