Pijnlijk voor Suarez: voormalige Gouden Schoen gaat door het stof in Argentinië

Pijnlijk voor Suarez: voormalige Gouden Schoen gaat door het stof in Argentinië

02-08-2017 09:48
1

Zijn vertrek had heel wat voeten in de aarde, maar de voorbije maanden was het akelig stil rond Matias Suarez. Ooit was de Argentijn de prins van het Astridpark, nu gaat het hem een stuk minder voor de wind. In zijn thuisland krijgt de aanvaller bakken kritiek.

Na een ware transfersoap, waarbij Suarez probeerde onder zijn contract bij RSC Anderlecht uit te komen, tekende El Artista uiteindelijk bij jeugdliefde CA Belgrano. Daar hoopte hij zijn niveau van weleer weer te hervinden na een hele resem blessures. Die doelstelling viel echter compleet in het water. In zijn eerste seizoen wist Suarez amper twee maal de netten te vinden. Aan het eind van de jaargang raakte hij zelfs zijn basisplek kwijt.

De supporters van Belgrano bleven dan ook ontgoocheld achter, zeker omdat hun club in de competitie pas als 28e eindigde op 30 teams. Suarez moest het dan ook stevig ontgelden. La Dernière Heure weet dat de Gouden Schoen van 2011 regelmatig uitgefloten wordt in het stadion. Bovendien krijgt hij af en toe beledigingen naar zijn hoofd geslingerd wanneer hij door de stad wandelt. Ondanks alles hoopt Suarez wel bij Belgrano actief te blijven.