Mertens verloor zijn hart aan Italië: 'Voetbal en levensstijl passen bij mij'

Mertens verloor zijn hart aan Italië: 'Voetbal en levensstijl passen bij mij'

01-08-2017 22:00

Dries Mertens raasde vorig seizoen als een wervelwind door de Serie A. De Rode Duivel werd met door zijn club Napoli beloond met een contractverlenging. Ondanks de grote buitenlandse interesse besloot Mertens in Italië blijven.

De kwieke winger zal hoogstwaarschijnlijk nooit meer proeven van een andere competitie, maar daar heeft hij geen spijt van. "De Serie A heeft me verleid. Het voetbal en de levensstijl passen bij mij", vertelde Mertens tijdens een interview met Sport/Voetlbalmagazine. "Telkens als ik naar België terugkeer, merk ik dat ik het steeds moeilijker krijg om aan het klimaat te wennen."

"Ik ben onlangs dertig geworden, een leeftijd waarop je toch eens stilstaat bij de toekomst. Zal ik na mijn voetbalcarrière permanent terugkeren naar België? Ik ben al van mijn achttiende weg van huis. Mijn broer heeft twee kindjes ondertussen, die ik veel te weinig zie. Natuurlijk mis ik mijn familie, mijn roots... de frietjes. Maar die zon en het leven aan zee, dat zou ik ook missen."

"Of ik veranderd ben door in Italië te wonen? Ja, maar in Nederland ook. Ik wil me aanpassen aan het land waar ik ben. Uit respect voor de plaatselijke cultuur. In Nederland sprak ik al snel met een Nederlands accent. In Italië leerde ik meteen Italiaans. En ook de manier waarop de mensen hier in het leven staan, nam ik voor een stuk over."